FC KTP:n fanituotteita saa nyt myös Pasaatista

By 19/10/20202020, Uutiset

Spesia Puoti Kotkan kauppakeskus Pasaatissa on FC KTP:n fanituotteiden uusi myyntipiste. Liikkeen avajaispäivänä Puotiin kävivät tutustumassa muun muassa seuran naisten joukkueen pelaaja Sara Korpela (oikealla) sekä Zakaria Beglarishvili miesten joukkueesta. Opiskelija-asiakaspalvelijoista uusia tiloja esittelivät Tanja Suojanen (toinen oikealta) ja Zanna Komendantova.

FC KTP:n fanituotteita on myynnissä nyt myös Kotkan kauppakeskus Pasaatissa. Liikekeskuksen tiloissa, hyvällä paikalla heti Kirkkokadun sisäänkäynnin tuntumassa, avattiin lokakuun puolivälissä ammattiopisto Spesian ylläpitämä ”Spesia Puoti”, jossa seuran huivit, paidat, hupparit ja muut jalkapallohenkiset tuotteet ovat näkyvästi esillä.

Tämä on meille mielenkiintoinen mahdollisuus, ja tartuimme ammattiopiston esittämään tarjoukseen heti, kun se meille esiteltiin, kertoo FC KTP:n myynti- ja markkinointipäällikkö Jari-Pekka Gummerus, joka tässä yhteydessä käyttää titteliä yhteistoiminnan kehittäjä.

Spesia Puodissa on myynnissä myös ammattiopiston opiskelijoiden sekä Kymenlaakson alueen pienyrittäjien valmistamia tuotteita kuten villavaatteita, kangasmaskeja, kirjoja, koruja ja kukkakransseja. Tuotevalikoima voi vastaisuudessa vaihdella sesongin mukaan.

FC KTP:n fanituotteita on ollut tähän asti tarjolla seuran toimistolla (Koulukatu 8), verkkokaupassa (holvi.com/shop/KTPKotka/), ottelutapahtumissa Arto Tolsa Areenalla sekä Kotkan Prisman vapaa-ajan osastolla Sutelassa.

Spesia Puodin vahvuuksia ovat laajat ja kiinteät aukioajat sekä se, että artikkelimme ovat myymälässä hyvässä järjestyksessä ja kaiken kansan saavutettavissa. Puodissa näkee tavaran, ja siellä voi tehdä myös heräteostoksia, korostaa Jari-Pekka Gummerus.

Tarkoituksemme on jatkossa virtaviivaistaa tuotekirjoamme, eikä ihan kaikkea tuoda myyntiin Pasaatiin. Valikoimamme on nyt varsin laaja. Jotkut tuotteet jäävät pois, kun jäljellä olevat erät myydään loppuun, ja jotain uutta tuodaan sitten tilalle, kertoo Gummerus.

Keskeiselle paikalle Spesia Puodissa ovat päässeet Arto Tolsan pelikengät, jotka jalassa kotkalainen jalkapallolegenda nousi Suomen cupin finaalin suureksi sankariksi 1980. KTP voitti loppuottelussa Valkeakosken Hakan 32. Tolsa itse teki kaksi maalia ja oli hankkimassa rangaistuspotkua, josta Kotka teki sen kolmannen osuman. Taustalla ammattiopisto Spesian työnohjaaja Elina Kauhanen viikkaa toisen Kotkan pojan, Teemu Pukin, fanipaitoja järjestykseen.

Jari-Pekka Gummeruksen mukaan FC KTP on fanitarvikkeissa ”ajan hermolla”, ja tarjonta kestää kyllä vertailun isompienkin seurojen rinnalla.

Fanituotteista kertyvät tuotot ovat vuositasolla jopa kymmeniä tuhansia euroja. Se on tärkeä osa seuran taloudenpidossa, Gummerus selvittää.

Spesia Puodissa tapahtuvaan fanituotekauppaan ei FC KTP:lla liity mitään laskelmoituja tavoitteita.

Kaikki mitä tulee, on plussaa. Haluamme omalta osaltamme olla kehittämässä ammattiopiston toimintaa, ja jos kaupankäynnistä syntyy meille taloudellista hyvää, on se omalle työllemme vain lisäresurssi, Gummerus tähdentää.

FC KTP:n ja ammattiopisto Spesian yhteistyö ei rajoitu vain puotitoimintaan. Seuran urheilijat ja valmentajat ovat olleet muun muassa ohjaamassa opiston liikuntatunteja.

Me olemme tehneet erilaisia yhteistyöprojekteja, ja opiskelijat hoitavat mytös FC KTP:n fanituotteiden verkkokauppaa, mikä on mahtava mahdollisuus oppia, iloitsee ryhmän opettaja Elina Järvinen.

Opiskelijatyöt ja paikalliset yhteistyökumppanit ovat Spesia Puodin sydän. Toinen kantava teema on kestävä kehitys. Haluamme olla mahdollisimman vastuullinen ja aitoihin juttuihin panostava ostospaikka. Sisustuksessa ja kaikissa valinnoissa kulkee ajatus kierrätyksestä, kestävästä kehityksestä ja kymenlaaksolaisuudesta, Järvinen linjaa.

Meillä on yhteistyötä myös Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto Ekamin ja Kaakois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkin kanssa. Haluamme suhtautua avoimesti alueella toimiviin oppilaitoksiin. Sillä voi joidenkin kohdalla olla merkitystä opiskelupaikan valinnassa ja kenties myöhemmin siihen, minne asettua pysyvämminkin, toteaa Jari-Pekka Gummerus.

Ammattiopisto Spesia on ammatillinen erityisoppilaitos, joka tarjoaa ammatillista ja valmentavaa koulutusta nuorille ja aikuisille, jotka tarvitsevat yksilöllistä tukea opintoihinsa. Sen keskeisiin toimintaperiaatteisiin kuuluu opetuksen käytännönläheisyys ja tekemällä oppiminen. Tätä tarkoitusperää palvelee myös puotitoiminta.

Spesia Puodin ohella Pasaatiin sijoittuvissa luokkatiloissa – keskellä Kotkan yrityselämää ja kaupunkilaisten arkea toimii myös ammattiopiston merkonomikoulutus.

Spesian koulutusjohtaja Jaana Myyryläinen sanoo, että opiskelijoiden työllistymiseen tähdättäessä koulutuksen ja opiskelutapojen on kehityttävä koko ajan.

Meidän on ollut välttämätöntä reagoida koulutuksen ja työelämän muutoksiin kehittämällä rohkeasti uudenlaista työelämäyhteistyötä ja erilaisia oppimisympäristöjä, jotta voimme tarjota erityistä tukea tarvitseville opiskelijoillemme parhaat edellytykset kehittyä ammattilaisiksi ja työllistyä, korostaa Myyryläinen.

Kotkan Spesia Puodin avajaisviikolla myymälässä on asiakasarvonta, jossa palkintona on Teemu Pukin nimikirjoituksella varustettu Huuhkaja-maajoukkueen aito ja uusi pelipaita.

Kotkan Spesia Puoti on ammattiopiston neljäs. Useilla paikkakunnilla eri puolilla Suomea toimivalla oppilaitoksella on ollut ennestään Puodit Jyväskylässä, Järvenpäässä ja Turussa. Jyväskylän liike sijaitsee Kotkan tavoin kauppakeskuksessa, muut oppilaitoksen kampuksella. Viidettä Puotia suunnitellaan Pieksämäelle.

Puotien valikoimat ja toiminta rakentuvat paikallisesti, mutta perusidea on kaikissa sama: aito oppimisympäristö tekee opiskelusta mielekästä ja opettaa aitoja, työelämässä tarvittavia taitoja.

FC KTP:n ohella Kotkan Spesia Puodissa ovat mukana seuraavat pienyrittäjät tuotteineen: Merinolla (merinovillapipot ja huivit), Suskin korut (korvakorut), Von Aidainder (rintaneulat ja kankaiset kasvomaskit), Sammalsydän (kuivakukkakranssit) ja Susanna Hohenthal (Aikakärri-muistelukirjat). Lisäksi Spesian opiskelijat ovat tuoneet myyntiin itse valmistamiaan tuotteita.

Spesia Puoti sijaitsee hyvällä paikalla Kotkan kauppakeskus Pasaatissa, Kirkkokadun puoleisen sisäänkäynnin tuntumassa.

Kotkan Spesia Puoti on avoinna maanantaista perjantaihin kello 1017 sekä sesonkiaikana ja Pasaatin tapahtumissa myös lauantaisin kello 1015.

TEKSTI ja KUVAT: Matti Järvinen