FC KTP yhteistyöhön Storellin ja Aivovammaliiton kanssa

By 18/08/20152015

Kotkalainen jalkapalloseura KTP, suojaavia jalkapallovarusteita maahantuova Storelli Nordic, sekä Aivovammaliitto ry. aloittavat kolmikantaisen yhteistyön. Yhteistyön tarkoituksena on nostaa esille suojaavien varusteiden merkitystä jalkapallossa. KTP on Storellin ensimmäinen Veikkausliiga-seura, jonka kanssa se toteuttaa virallisen, laajemman yhteistyön.

”Olemme tiettävästi ensimmäinen jalkapalloseura Suomessa, joka tarjoaa pelaajilleen kattavat suojaavat varusteet. Haluamme esimerkillämme viestiä, että aina ei tarvitse reagoida vasta, kun vamma on jo sattunut. Jokainen vamma, joka pystytään ehkäisemään tai jota pystytään lieventämään suojaavilla varusteilla on niin sanotusti kotiin päin”, kertoo KTP:n toimitusjohtaja Riku Tapio.

Jalkapallo on kehittynyt vuosien saatossa entistä fyysisemmäksi, mikä on nostanut esille myös suojaavien varusteiden tarpeen.

”Muutama vuosikymmen sitten jääkiekossa ei käytetty suojaavia varusteita, mutta nykyisellään tilanne on aivan toinen. Jalkapallossa vauhti ja pelin fyysisyys on koko ajan kovempaa, ja siten suojaaville varusteillekin on syntynyt uudenlainen tarve”, valottaa tuotteiden tarvetta Storelli Nordicin kaupallinen johtaja Werner Kaitila.

Storelli Nordicin näkyvin tuote on päähän kohdistuvilta vammoilta suojaava päähine, mutta valikoimiin kuuluu myös muita jalkapalloon tarkoitettuja suojaavia tuotteita, kuten säären ja reiden alueita, sekä ylävartaloa suojaavia varusteita. Valikoimissa on lisäksi erikseen maalivahdille tarkoitetut tuotteet.

Päähän kohdistuvilta vammoilta ehkäisevä päähine sai Aivovammaliiton kiinnostumaan yhteistyöstä.

”Tämä on meillekin uudenlainen yhteistyön muoto. Urheilijat ovat aina esimerkkejä ja roolimalleja muille. Meidän mielestämme on tärkeää, että päähän kohdistuvia, kuten myös muitakin vammoja ehkäistään ennakolta. Seuraukset voivat näin olla merkittävästi vähäisempiä. Siksi olemme mukana yhteistyössä”, Aivovammaliiton vs. toiminnanjohtaja Annamaria Marttila kertoo.

Aivovammaliitto  mahdollistaa omalla panoksellaan varusteiden hankinnan KTP:n pelaajille.

Useampikin KTP:n pelaaja on tällä kaudella kärsinyt päävammoista. Tamas Gruborovics sai aivotärähdyksen aikaisemmin tällä kaudella, ja on käyttänyt Storellin suojaavaa jalkapallopäähinettä jo pitkään. KTP-hyökkääjä Samuli Kaivonurmi on ollut sivussa toukokuun alkupuoliskolta lähtien aivoruhjeen takia. Samuli Kaivonurmen tapaus osoittaa, että päävammat ovat vakavasti otettava asia myös jalkapallossa.

KTP:n pelaajat käyttävät Storellin varusteita keskiviikkona 19.8. pelattavasta Veikkausliigan kotiottelusta alkaen. Ottelu käynnistyy Arto Tolsa Areenalla klo 18.30, kun vastaan asettuu FC Inter Turusta.

Lisätietoja:

Riku Tapio, toimitusjohtaja, FC KTP,
riku.tapio(at)fcktp.fi, puh. 050-340 5550

Werner Kaitila, kaupallinen johtaja, Storelli Nordic,
werner.kaitila(at)storelli.fi puh. 040-756 2859

Annamaria Marttila, vs. toiminnanjohtaja, Aivovammaliitto ry.
Lisätietoja tuotteista: www.storelli.fi
Tietoa Aivovammaliitosta:Aivovammaliitto ry on aivovammautuneiden ja heidän läheistensä tuki- ja edunvalvontajärjestö, sekä aivovammojen hoidosta ja kuntoutuksesta kiinnostuneiden ammatti-ihmisten yhteistyöjärjestö. Aivovammaliiton toiminnan tavoitteena on aivovammojen tutkimuksen, hoidon ja ennaltaehkäisyn kehittyminen. Pyrkimyksenä on parantaa vammautuneiden sosiaalista asemaa sekä vaikuttaa hoito-, kuntoutus ja palvelujärjestelmien kehittämiseen aivovammaisten henkilöiden tarpeita vastaaviksi. Aivovammaliiton paikallisyhdistykset järjestävät toimintaa eri paikkakunnilla.