FC KTP on solminut pelaajasopimukset kahden kotkalaisnuoren kanssa

By 10/12/20152015

Kotkalainen FC KTP on solminut pelaajasopimukset kahden kotkalaisen hyökkääjälupauksen kanssa.
Markus Jääskeläinen (kuvassa oikealla), 18, ja KTP ovat solmineet yksivuotisen sopimuksen. Kaarel Ustan, 16, sopimus on 2+1 –vuotinen.

Molemmat pelaajat ovat harjoitelleet edustusjoukkueen mukana parin viikon ajan, ja vakuuttaneet päävalmentaja Sami Ristilän tuona aikana.

– Olen erittäin tyytyväinen heidän asenteeseensa ja tekemisen tasoon. Molemmat ovat vielä nuoria pelaajia, joiden ura on vasta alussa. Nyt on kuitenkin aika ottaa askel vaativampaan ympäristöön, ja uralla eteenpäin, kommentoi päävalmentaja Sami Ristilä.

Jääskeläinen on kotkalaisen jalkapallon kasvatti, joka pelasi kuluneella kaudella miesten pelejä Peli-Karhujen riveissä. Nuori hyökkääjänä ja laiturina viihtyvä Jääskeläinen ei pelkää ottaa seuraavaa askelta urallaan.

– Olen todella innoissani mahdollisuudesta. Olen jo sen ikäinen, että nyt on kokeiltava siipiä, jos niitä aikoo ylipäätään kokeilla, Jääskeläinen kertoo.

Jääskeläinen myös tiedostaa, että taistelu peliajasta ei ole helppoa, mutta on valmis haasteeseen.

– Tiedän, että mitään ei tule ilmaiseksi. Mutta olen valmis laittamaan itseni likoon!

Kaarel Usta on Viron kansalainen ja muutti perheensä kanssa Kotkaan vuoden 2014 alkupuolella. Usta viihtyy parhaiten kärkipelaajana. Hän on silminnähden innoissaan avautuvasta mahdollisuudesta.

– Tuntuu todella hyvältä päästä KTP:n edustusjoukkueeseen, Usta kuvailee tunnetilaansa.

Molempien nuorukaisten tavoitteet jalkapallouralla ovat korkealla, kuten kuuluukin.

– Haluan pelata ammatikseni, kertoo Jääskeläinen.

– Minun unelmanani on pelata joskus Mestareiden liigaa, Kaarel puolestaan toteaa omista tavoitteistaan.

Kotkalaisten nuorten pelaajien nouseminen edustusjoukkueeseen miellyttää päävalmentaja Ristilää.

–  Eilen julkaisimme kahden kotkalaisen jo ennestään tutun pelaajan sopimukset ja tänään kahden nuoren lupaavan pelaajan diilit. On hienoa, että joukkueessa on monia kotkalaisia pelaajia.

Ristilä muistuttaa kuitenkin, että kyse ei ole valmiista pelaajista, vaan hommia riittää.

– He ovat vielä nuoria ja kokemattomia pelaajia. Töitä on paljon edessä, mutta mahdollisuudet kehittymiseen on olemassa. Nyt täytyy paiskia hommia ja lunastaa odotukset ajan kanssa. Olen itsekin innoissani, kun pääsen tekemään töitä näiden nuorten pelaajien kanssa.

KTP:llä on kaudelle 2016 sopimukset nyt yhteensä kymmenen pelaajan kanssa. Joukkueessa pelaavat ensi kaudella Jääskeläisen ja Ustan lisäksi maalivahdit Jere Pyhäranta ja Sauli Kilpeläinen, puolustajat Giorgi Ositashvili, Topi Pasi ja Juuso Salonen, keskikenttäpelaajat Valeri Minkenen ja Aleksi Tarvonen, sekä hyökkääjä Niko Ikävalko.