FC KTP muisti stipendeillä Spesian opiskelijoita

By 22/12/20202020, Uutiset

Koronarajoitusten takia Katariina Mustonen ja Samuli Hautala joutuivat ottamaan stipendinsä vastaan kotioven raosta, mutta huomionosoitus ilahdutti kuitenkin molempia. FC KTP:n ja ammattiopisto Spesian yhteistyön ansiosta Katariinasta ja Samulista on tullut myös seuran faneja. Ensi jalkapallokautta varten molemmilla on nyt hallussaan FC KTP:n kausikortit. Laura Martikainen ei päässyt kuvattavaksi.

FC KTP on luovuttanut kolme stipendiä Kotkassa toimivan ammattiopisto Spesian opiskelijoille nyt joulun alla. Huomioiduiksi tulivat Katariina Mustonen, Laura Martikainen ja Samuli Hautala.

Palkitut ovat merkonomiopiskelijoita, jotka kaikki ovat menestyneet hyvin syksyn opinnoissa. Mustonen valmistui maanantaina (21.12.), ja Martikainen sekä Hautala jatkavat opistossa joululoman jälkeen.

Ammattiopisto Spesia on ammatillinen erityisoppilaitos. Se tarjoaa ammatillista ja valmentavaa koulutusta nuorille ja aikuisille, jotka tarvitsevat yksilöllistä tukea opintoihinsa. Keskeisiin toimintaperiaatteisiin kuuluu opetuksen käytännönläheisyys ja tekemällä oppiminen.

Tätä tarkoitusperää palvelee opiston ylläpitämä Spesia Puoti kauppakeskus Pasaatissa. Puodissa on myynnissä muun muassa FC KTP:n fanituotteita.

FC KTP:n ja ammattiopisto Spesian yhteistyö alkoi elokuussa, ja tuotemyynnin sekä verkkokaupan pyörittämisen lisäksi yhteiseen tekemiseen ovat kuuluneet erilaiset projektit. Katariina Mustonen mm. kehitteli keinoja naisten jalkapalloilun tunnettavuuden lisäämiseksi, kertoo ammattiopiston opettaja Elina Järvinen.

Laura Martikainen ja Samuli Hautala ovat FC KTP:n kummiopiskelijoita, jotka ovat ylläpitäneet yhteistyötä seuran kanssa Spesia Puodissa.

FC KTP:n puheenjohtaja Jukka Mustonen on erittäin tyytyväinen yhteistoimintaan ammattiopiston kanssa.

Puotitoiminta erityisesti on tuonut seuran näkyvyydelle uuden ulottuvuuden, ja kaupankäynti fanituotteillammekin on ollut vilkasta, kiittelee Mustonen ja jatkaa. – Stipendeillämme haluamme kannustaa opiskelijoita jatkossakin.

Spesian väkikin herkistyy kehumaan. Ammatiopiston opiskelijat ja henkilökunta kiittävät seuraa erinomaisesta yhteistyöstä syksyn aikana, ja se tulee jatkumaan myös vuonna 2021, Elina Järvinen toteaa.