FC KTP ja Saku Kvist sopimukseen

By 24/11/20162016, Uutiset

FC KTP ja Saku Kvist ovat sopineet ensi kautta käsittävän pelaajasopimuksen. Viime kaudella Veikkausliigaseura PS Kemissä pelannut Kvist tuo sarjanousua tavoittelevaan joukkueeseen johtajuutta ja on tyypiltään potentiaalista kapteeniainesta. 21-vuotias keskikenttäpelaaja edusti edellisen kerran kotkalaisjoukkuetta vuonna 2013.

Kvist teki ensiesiintymisensä Ykkösessä FC KooTeePeen paidassa vain 15-vuotiaana kaudella 2010. Kolmen ja puolen kauden jälkeen Kvist siirtyi aluksi joensuulaisseura Jipon riveihin lainalle, kunnes seuraavaksi kaudeksi kokonaan Joensuuhun. Sieltä matka jatkui Ykkösessä pelanneeseen PS Kemiin, jossa kausi päättyi liiganousuun. Viime kaudella Kvist edusti kemiläisseuraa 24 liigaottelussa.

Peli-Karhujen ja FC KooTeePeen kasvatin toi Kotkaan ennen kaikkea KTP:n kovat tavoitteet sarjanoususta takaisin Ykköseen.

Seuralta tuli selkeä signaali, että tavoitteena on sarjanousu. En muuten Kotkaan olisi palannutkaan, jos ei tällaista kilpailullista haastetta olisi. Haluan lähteä aina täysillä mukaan tai sitten en ollenkaan ja toivon sitä myös kaikilta muiltakin pelaajilta, Kvist sanoo.

Valmentajaratkaisu vaikuttaa hyvältä ja silläkin oli suuri merkitys päätöstä tehdessäni. Juttelimme paluustani jo tuoreeltaan heti kauden jälkeen, mutta halusin ensiksi tietää kuka valmentaa joukkuetta, keskikenttäpelaaja jatkaa.

Kvist haluaa ottaa ison roolin joukkueen keskikentältä ja tartuttaa tekemisen meininkiä kaikille pelaajille.

Haluan ehdottomasti olla johtava pelaaja ja olisihan se suuri kunnia, jos valmentaja päättää minut valita kapteeniksi. Henkilökohtainen tavoitteenani on hinata joukkuetta eteenpäin kohti nousua, Kvist toteaa.