Ensimmäinen kierros tilastojen valossa

By 10/07/20172017, Uutiset

Kun Kakkosesta on pelattu ensimmäinen puolisko täyteen, johtaa KTP lohkoa yhden pisteen erolla ennen helsinkiläisjoukkuetta Klubi 04:ää. Niskaan hengittävät myös FC Legirus Inter ja PEPO, jotka ovat keränneet vain kaksi pistettä vähemmän kuin KTP.

 

KTP on viimeistellyt pelaamissaan 11 ottelussa 29 maalia eli maaliverkko on pölissyt keskimäärin 2,64 kertaa ottelua kohden. Keskiarvo on noussut mukavasti viimeaikaisissa otteluissa, kun kahdessa edellisessä pelissä vihreävalkoiset laittoivat pallon reppuun peräti 11 kertaa.

 

Omissa on kolissut vain kahdeksan kertaa, mikä antaa ottelukohtaiseksi keskiarvoksi vain 0,73 maalia. KTP:n peräpää onkin ollut yhdessä Klubi 04:n kanssa lohkon pitävin. Kaikissa otteluissa pelannut maalivahti Jiri Koski on pystynyt pitämään maalinsa koskemattomana kuusi kertaa. Päästetyistä maaleista puolet tuli kotiottelussa Legirus Interiä vastaan.

 

KTP:n riveissä on pelannut Kakkosen otteluissa yhteensä 20 eri pelaajaa. Avauskokoonpanoon on näistä pelaajista noussut 14, joten KTP:n voidaan sanoa löytäneen aika lailla permanttikokoonpanon, jolla ottelut pelataan. Suuria muutoksia kokoonpanoon ei otteluista toiseen ole tehty. Tästäkin huolimatta vain maalivahti Kosken lisäksi täydet minuutit on kerryttänyt topparit Topi Pasi ja Sebastian Dolivo sekä laitapuolustaja Manel Gasparin.

 

KTP:n sisäisessä maalipörssissä ykkösenä on Lucas Dos Santos, joka on viimeistellyt kuusi maalia. Hänen perässään tulevat viisi maalia viimeistelleet Juho Nykänen ja Aleksi Tarvonen. Huomionarvoista on se, että Nykänen on tehnyt maalinsa kahdessa edellisessä ottelussa. Peliaikaan nähden tehokkain viimeistelijä on ollut Quincy Osein, joka on tehnyt neljä maalia viidessä pelissä ja 444 minuutin aikana eli maali on syntynyt joka 111. minuutti.

 

KTP:n kuudessa kotiottelussa on tehty keskimäärin lähes neljä maalia. KTP on tehnyt yhteensä 17 maalia ja vastustaja vain kuusi. Vajaa neljännes KTP:n kotona tehdyistä maaleista on syntynyt aikavälillä 36–40 minuuttia. Vieraissa KTP on tehnyt 12 maalia ja näistä kaksi kolmasosaa on syntynyt avauspuoliajan aikana.

 

Avausmaalin merkitys voittamiseen on ollut KTP:lle suuri. 11 pelaamassaan ottelussa joukkue on jäänyt vain kerran ilman maaleja. Tuossakin ottelussa KTP:llä oli lukuisia tilaisuuksia maalien tekemiseen, mutta ottelu MP:tä vastaan päättyi maalittomaan tasapeliin. KTP on tehnyt kahdeksan kertaa avausmaalin ja voittanut näistä peräti seitsemän kertaa. Ainoa tahra tilastossa on Legirus Inter -ottelu. Jos vastustaja on tehnyt avausmaalin (näin on tapahtunut kaksi kertaa), on KTP pystynyt nousemaan tasoihin, mutta ei kummallakaan kertaa ole onnistunut kääntämään ottelua voitokseen.

 

KTP:n otteluissa ei voida millään ilveellä sanoa olevan tylsää. Kotiotteluissa avausmaalia on tarvittu odottaa keskimäärin reilut puoli tuntia ja vieraissa vain runsaan varttitunnin ajan. Kotiotteluissa KTP on ollut johtoasemassa 50,6 % peliajasta. Tasatilanteessa se on ollut 48,5 % ja vieraat ovat johtaneet vain 0,9 % eli vain viisi minuuttia! Vieraissa KTP on johtanut otteluita 55,3 % peliajasta, peli on ollut tasan 38,9 % ja ja vastustaja on saanut nauttia johtotilanteesta 5,8 %.

 

Ennen kuin Kakkonen siirtyy viikonmittaiselle tauolle, pääsee toinen kierros vauhtiin KTP:n osalta tulevana lauantaina 15.7., kun joukkue matkustaa toisen kerran peräkkäin Etelä-Savoon. Tällä kertaa vastaan asettuu Mikkelin Palloilijat.