Ensi kauden joukkueen rakentaminen käynnistynyt – KTP käyttää Rico Finnäsin sopimusoption

By 14/10/20212021, Uutiset

KTP:n ensi kauden joukkueen rakentaminen on päässyt hyvään vauhtiin. Erinomaisia otteita vasemmalla laidalla wingbackina esittäneen Rico Finnäsin sopimuksen optiovuosi on päätetty käyttää. Näin ollen Finnäs nähdään vihreävalkoisissa myös ensi kaudella.

Tänään 21 vuotta täyttävä Finnäs on ikäisekseen sangen kokenut pelaaja. Jalkapallo-oppinsa Espanjassa saanut vasenjalkainen Finnäs siirtyi ensimmäisen kerran suomalaiseen seuraan vasta keskikesällä 2019, kun hän oli auttamassa Myllykosken Palloa säilyttämään sarjapaikkansa Ykkösessä. Seuraavaksi kaudeksi Finnäs siirtyi HJK:n organisaation, mutta pääasiallisesti peliaika kertyi Klubi 04:n riveissä, jonka kausi päättyi sarjanousuun Ykköseen.

KTP:hen Finnäs siirtyi tänä kesänä. Kuluvan kauden aikana hän on kuulunut säännöllisesti avauskokoonpanoon ja ensimmäinen liigamaali syntyi Kuopion Palloseuraa vastaan hienolla nostolla yli maalivahdin.

 

Finnäs on luonnollisesti tyytyväinen, että KTP halusi jatkaa hänen kanssaan sopimusta myös ensi kautta ajatellen. Nyt wingbackin ajatukset ovat kuitenkin vain loppukauden otteluissa.

– Halusin jatkaa uraani Kotkassa ja minut on otettu täällä erittäin hyvin vastaan. Olen nähnyt, että Kotka on futiskaupunki, jossa jalkapallolla on iso merkitys ihmisten arjessa. Nyt keskitymme taistelemaan loppukauden aikana ja teemme varmasti kaikkemme säilymisen eteen, Finnäs lupaa.

Finnäsillä on selvät ajatukset sen varalta, jos KTP putoaisi takaisin Ykköseen.

– Jos putoaminen tulee, KTP kasaa taatusti joukkueen, joka haluaa nousta takaisin liigaan. Toivottavasti tämä sopimukseni innostaa myös muita pelaajia jatkamaan seurassa. Veikkaan, että tässä joukkueessa on paljon pelaajia, jotka haluaisivat jatkaa Kotkassa, Finnäs kertoo.

Finnäsin kotiutumista Kotkaan on edesauttanut se, että joukkueessa pelaa espanjalaisia. Espanjaa toisena kotikielenään puhuva Finnäs sanoo viihtyvänsä hyvin espanjalaisten parissa pelikentän ulkopuolellakin.

– Siitä on tullut ihan kotoisa fiilis, kun on päässyt toteuttamaan heidän kanssaan espanjalaisia tapoja. Itse syön ihan normaaliin aikaan, mutta vieraillessani esimerkiksi Asier Arranzin luona, syövät he vasta myöhään illalla. Asierin vaimo on hyvä kokki ja on tosi mukavaa syödä espanjalaisia ruokia, Finnäs kertoo.

Pelaamisen ohessa Finnäs opiskelee Helsingissä Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa englanninkielisellä liiketalouslinjalla.

– Vapaapäivät sujuvat Helsingissä ja koulu kulkee jalkapallon mukana. Opiskelun yhdistäminen on ollut suhteellisen haastavaa, sillä opinnot on pitänyt suorittaa omaan tahtiin. Markkinointi ja ihmisten parissa työskenteleminen kiinnostaa, ja ehkä tulevaisuudessa työni voisi liittyä myös urheilumarkkinointiin, Finnäs pohtii.