Ennakko: Panoksena piikkipaikka

Juhannukset on juhlittu ja on aika palata takaisin arkeen. KTP palasi harjoituskentälle jo sunnuntaina valmistautuakseen tiistaina pelattavaan kärkikamppailuun PEPOa vastaan huolella. PEPO on ollut viime aikoina erinomaisessa lyönnissä, sillä joukkue on voittanut neljä peräkkäistä otteluaan. Ottelun panoksena on A-lohkon kärkipaikka.

– Kivahan se on lähteä kärkikamppailuun ja hakea sieltä voittoa. Uskon, että yksilötaito tulee ratkaisemaan tämänkin pelin, KTP:n hyökkääjä Niko Ikävalko sanoo.

KTP:llä on alla kaksi peräkkäistä voittoa. Katkeran 3–4-kotitappion Legirus Interille kärsinyt kotkalaislauma on pystynyt pitämään kahdessa edellisessä ottelussaan nollan omissa, mikä ilahduttaa kotkalaishyökkääjää.

– Voitoissa on ollut isossa osassa se, että olemme pystyneet pitämään nollan omissa. ”Mukin” (Tuomo Turunen) mukaan tulo on tuonut tasapainoa peliimme. Nollan pitäminen omissa on ollut kuitenkin todella harvinaista viime kausien aikana, Ikävalko muistuttaa.

Toivuttuaan jalkavammasta Ikävalko on päässyt kentälle viidessä ottelussa vaihtopelaajan roolissa. Ikävalko myöntää taistelevansa kynsin ja hampain paikasta avauskokoonpanossa.

– Totta kai avauksen paikka on tavoitteenani. On kuitenkin muistettava, että pelaamme yhdellä kärjellä ja Jallu (päävalmentaja Jari Rantanen) haluaa, että siellä on pelaaja, joka pystyy pitämään palloa ylhäällä ja siinä (Ousman) Jarju on erinomainen. Eihän sitä tiedä, jos jossain kohtaa pelaisimme kahdellakin kärjellä, Ikävalko sanoo.

Pelaaminen muullakin pelipaikalla kuin keskushyökkääjänä ei ole Ikävalkolle mahdottomuus.

– Ei se kymppipaikallaan pelaaminen poissuljettua olisi. Katsotaan nyt, mitä nuo meidän taktiikkavelhomme keksivät, ”Nitti” tuumaa.

PEPO–KTP tiistaina 27.6. kello 18.30 Kimpisen urheilukeskuksessa.