ENNAKKO: Naisten nousukamppailu Kakkoseen lauantaina Lapinlahdella

KTP:n naiset matkustavat lauantaina 19.9. Keski-Suomeen kohtaamaan Lapinlahden Pallo  -95 joukkueen kaksiosaisen nousukarsinnan ensimmäisessä osassa. Toinen osa pelataan jo viikon päästä lauantaina 26.9. kun LaPa-95 saapuu Kotkaan Arto Tolsa Areenalle.

KTP:n naisten kausi 2020 on ollut todellista nousukiitoa. 10 peliä ja 10 voittoa tekee yhteensä 30 pistettä runkosarjasta. Pelit kovenevat nyt, kun karsinnassa vastaan asettuvalla LaPa-95:llä on esitellä vastaava sarake. Tämän otteluparin voittaja nousee kaudeksi 2021 Kakkoseen, joka on ollut KTP:n tavoitteena jo kahden vuoden ajan. KTP:n päävalmentaja Jari-Pekka Gummeruksen sanoin: ”Toivottavasti saamme hyvän tuloksen Lapinlahdelta ja pystymme sinetöimään nousun kotikentällämme Arto Tolsa Areenalla viikon päästä”.

LaPa-95 on ollut todella ylivoimainen omassa lohkossaan. Se kertonee siitä, että joukkue on laadukas ja hyvin harjoitellut. Gummerus uskoo, että otteluparista tulee tasaväkinen taisto, jossa kotietu näyttelee isoa merkitystä. Olosuhteet myös vaihtelevat pelien välillä; Lapinlahdella alustana on luonnon nurmi, kun taas Arto Tolsa Areenalla pelataan tekonurmella. Myös pitkä matka aiheuttaa joukkueille hankaluuksia valmistautumisessa. Joukkue lähtee liikkeelle lauantaiaamulla klo 8. Pitkä bussimatka on tauotettu siten, ettei istumista tulisi yhtäjaksoisesti yli kahta tuntia.

Tulevasta vastustajasta on ollut todella haastavaa saada ennakkotietoa, sillä heidän pelejä ei ole videoitu tai ainakaan niitä ei ole saatavilla. Lisäksi pelaajisto ei ole tuttua, joten KTP lähtee varovaisen odottavin mielin otteluun. ”Olemme pyrkineet vahvistamaan omaa tapaamme pelata ja valmistautuneet reagoimaan mitä erilaisimpiin tilanteisiin, joita ottelussa voi vastaan tulla”, Gummerus avaa joukkueen valmistautumista. Joukkue on valmiina matkaan ja on hyvässä iskussa. ”Olemme jo muutaman viikon odottaneet, että pääsemme näihin kahteen otteluun kiinni”, Gummerus jatkaa. 

Loukkaantuneena tällä hetkellä on varmasti Heta Anttila, ja Sanna Puhakan pelikunto ratkeaa perjantai-illan viimeistelyharjoituksissa.

Lapinlahden Pallo -95 – KTP lauantaina 19.8. Klo 15 Valio-areenalla Lapinlahdella.

Karsinnan toinen osa on viikon päästä lauantaina 26.9. Klo 18:30 Arto Tolsa Areenalle – tule mukaan kannustamaan naiset Kakkoseen!