Ennakko: KTP – AC Kajaani

 

 

Kausi 2019 potkaistaan Suomen Cupin osalta käyntiin lauantaina kun KTP kohtaa kotonaan AC Kajaanin. Kaudella 2018 joukkueet sijoittuivat Ykkösessä peräkkäisille sijoille seitsemän ja kahdeksan. Keskinäisistä otteluista KTP voitti kaksi ja Kajaani yhden.

KTP on hionut kuntoaan ja kuvioitaan harjoitusotteluissa TamUa ja FC Lahtea vastaan. Vaikka voittotili onkin vielä avaamatta, antaa etenkin Lahti-ottelu luvan odottaa myös tuloksellisesti parempia otteluita.

-Vaikka elämmekin vasta peruskuntokautta, on Suomen Cup kilpasarja ja lähdemme siihen parhaalla mahdollisella kokoonpanolla, kertoo päävalmentaja Argo Arbeiter.

-Olemme harjoitelleet joukkueena vasta kaksi ja puoli viikkoa, joten tällä hetkellä ajamme vielä sisään peliajatustamme, lisää Arbeiter.

AC Kajaanin joukkue on vielä rakennusvaiheessa, ja onkin hieman arvoitus millaisen kokoonpanon kajaanilaiset saavat jalkeille. Varmuudella tulevalla kaudella AC Kajaanin paidassa nähdään ainakin laitapakki Samuel Mahlamäki, joka vielä viime kaudella edusti KTP:tä.

-Iso osa sopimuspelaajista tulee Kajaaniin vasta helmi-maaliskuussa, joten cupin pelit mennään pitkälti testipelaajilla, kertoo AC Kajaanin päävalmentaja Ari Koski Kainuun Sanomissa.

Suomen Cup on jälleen uudistunut, ja tällä kaudella Cup pelataan kokonaan päätökseen jo kevään aikana. Cup aloitetaan eri sarjatasojen joukkueiden lohkomuotoisina karsintoina. KTP kohtaa Ykkösen B-lohkossaan Kajaanin lisäksi TPS:n kotonaan sekä EIF:n ja TPV:n vieraissa. Alkulohkot pelataan päätökseen tammi-helmikuun aikana. Lohkon viidestä joukkueesta kaksi parasta etenee jatkoon ja neljännesvälieriin.

Maaliskuun neljännesvälierissä mukana on siis 16 joukkuetta: kahdeksan Veikkausliigaseuraa, neljä Ykkösen karsinnoista jatkoon päässyttä sekä kaksi Kakkosen omissa karsinnoissa menestynyttä joukkuetta. Joukon täydentävät vielä vuoden 2018 Regions Cup-finalistit VJS ja Vaasan Kiisto.

Myös puolivälierät pelataan maaliskuussa ennen varsinaisen sarjakauden alkua. Välieriä päästään jännittämään toukokuussa ja Cupin voittokannua nostellaan juhannuksen korvilla.

KTP – AC Kajaani pelataan siis Arto Tolsa Areenalla lauantaina 26.1. kello 14:00.

Liput: 8/5€

Muistathan myös että ottelun yhteydessä voit hankkia itsellesi kausikortin, joka tietysti oikeuttaa pääsyyn myös kaikkiin KTP:n Suomen Cupin otteluihin. Hinta helmikuun loppuun asti vain 79 euroa!