ENNAKKO: Kotivoitolla EIF:sta tarjolla jopa Ykkösen piikkipaikka

Gnistan pelissä hattutempun iskenyt Mika ottelun päättyessä muun joukkueen kanssa – Loppuuko meiltä knallit kesken kun hurrikaani-Mika jatkaa maalitehtailuaan?

Miesten Ykkösen syyskierros jatkaa kulkuaan ja pelit käyvät koko ajan jännemmiksi. Vaikka viime sunnuntain peli Mikkelissä MP-KTP jouduttiin siirtämään ensi kuulle, oli viime kierroksen ristiinpeluut sellaisia, että nyt kotkalaisille tarjotaan voitolla sarjan piikkipaikkaa, vaikka meillä on peli vähemmän pelattuna kuin muilla kärkijoukkueilla.

Sarjakärjessä 3 pistettä KTP:ta edellä oleva AC Oulu otti kauden ensimmäisen tappionsa kotonaan KPV:ja vastaan, ja Kymenlaaksossa lähes varma Kakkoseen putoaja MYPA pystyi pitämään 1-1 tasapelin Jaroa vastaan. Jaro kärkkyy tällä hetkellä sarjassa kolmantena KTP:n kanssa tasapisteissä, mutta sekä Oululla että Jarolla on molemmilla peli enemmän pelattuna, joten Kotkalla on omissa käsissään sarjan piikkipaikalle nousu. Helppoa tämä ei tietenkään ole.

Perjantaina vastaan asettuu EIF, jonka majailee pisteiden valossa sarjataulukon keskikastissa sijalla neljä. Aiempina vuosina EIF on ollut jopa piikkinä KTP:n matkassa, mutta Argon otettua homman haltuun saatiin Tammisaareen kirous murrettua viime kaudella eikä KTP ole menettänyt näissä kohtaamisissa sen jälkeen pistettäkään.  Joukkueiden edellinen kohtaaminen Tammisaaressa elokuun alussa päättyi Kotkan niukkaan 0-1 vierasvoittoon. Ykkösessä lähes jokaisessa pelissä tulee vastaan entisiä KTP-pelaajia, ja niin nytkin. EIF:n maalilla on viime peleissä häärinyt tuttu mies, kun viime kauden lopuksi KTP:sta Tammisaareen siirtynyt Jiri Koski on onnistunut pitämään maalinsa puhtaana jo neljässä ottelussa, ja kilpailu ykkösveskarin paikasta näyttää olevan äärimmäisen tasaista Yann Fillionin kanssa. Perjantaina nähdään, kumpi asettuu vierailijoiden tolppien väliin.

KTP:n peli rullaa tällä hetkellä kuin unelma, ja pelaajat jopa harmittelivat siirtynyttä MP peliä, joka olisi mennyt samalla hyvällä flowlla. Nyt peleihin tuli puolentoista viikon tauko, joten toivottavasti tämä maalintekemisen ja voittamisen hurmos on edelleen vahva myös perjantaina. Antti Mäkijärven mukaan joukkue kuitenkin lähtee peliin hyvällä asenteella ja peli-ilolla. “Voisin klassisesti sanoa, että lähdetään pelaamaan omaa peliä ja kivaa futista, mutta tottahan tämä on”, Mäkijärvi naurahtaa, kun häneltä kysytään ennakkotunnelmia.

Mäkijärvi ja espanjalainen kärki Mika havittelevat molemmat jatkoa seitsemän maalin tilastolleen. Koko joukkue on huikeassa maalivireessä; kolmeen viimeiseen otteluun 14 tehtyä maalia ja 0 päästettyä. Varsinkin Mika on nopeasti löytänyt pelirytmin ja on näissä kolmessa ottelussa toimittanut pallon vastustajan maalivahdin taa jo seitsemän kertaa, ottaen kiinni Mäkijärven joukkueen sisäisessä maalipörssissä ja jakaen Ykkösen maalipörssin neljännen sijan muutaman muun seitsemän maalin miehen kanssa, kuten KTP-kasvatti Aleksi Tarvosen, joka nousi samaan kerhoon viikonloppuna paukutettuaan kaksi maalia AC Oulun verkkoon KPV:n paidassa,

Ruxi ja Hindrek Ojamaa ovat molemmat yhden varoituksen päässä yhden ottelun pelikiellosta. Ensi keskiviikkona vastaan asettuu MYPA vieraissa, ja sunnuntaina 4.10 kotkalaisia jalkapallon ystäviä hemmotellaan taas todellisella kärkikamppailulla, kun AC Oulu saapuu Kotkaan. Varsinkin koko Ykkösen ainoana pelaajana, joka on pelannut täydet minuutit jokaisessa ottelussa oleva Ruxi on joukkueen ehdottomasti kantavia pelaajia, jonka puuttumiseen joukkueella ei ole varaa Oulua vastaan.

Iloisena uutisena Matias Lindfors palaa kokoonpanoon pelikuntoisena, ja ainoana sivussa on loppukauden olkapääleikkauksen vuoksi oleva Tuomas Ollila.

KTP – EIF perjantaina 25.9. klo 18:30 Arto Tolsa Areenalla. Ottelun voit seurata myös Elisa Viihde Sportin kautta.

Sääennuste lupaa lämminta ja aurinkoista syysiltaa, joka tummuu upeaan iltavalaistukseen, joten tervetuloa paikan päälle seuraamaan huippujalkapalloa. #futisonparastapaikanpäällä

Ottelussa on edelleen voimassa erikoisjärjestelyt, joista voit lukea tarkemmin täältä: http://www.fcktp.fi/poikkeusjarjestelyt/

Huomio: Uutena osana järjestelyissä on muun muassa poistunut vaade kausikorttilaisille saapua 45 minuuttia ennen ottelun alkua paikalle. Käy lukemassa tarkemmat ohjeet linkin takaa.