”Energinen elokuu” täynnä tapahtumia

By 03/08/20202020, Uutiset

Elokuu alkoi FC KTP:lta räväkästi, kun miesten edustusjoukkue haki arvokkaat Ykkösen pisteet Tammisaaresta. Ja energiaa riittää seuralla jatkossakin. Maanantaina käynnistyi koko viikon jatkuva pienten tyttöjen ja poikien futiskoulu. Meno Arto Tolsa Areenan juniorikentällä oli touhukasta.

Koronapandemian aiheuttamien poikkeusolojen hieman hellitettyä käy jalkapallokausi taas kiivaimmillaan, ja elokuu on FC KTP:ssakin energinen. Tapahtumia riittää niin arkeen kuin viikonlopuille.

Pelit ovat palloilulajien suola, mutta myös muista aineksista syntyy nautinnollinen keitos. Luvassa on myös musiikkia ja muunlaisia sirkushuveja.

Perinteet ja vanhojen muisteleminen saavat nekin sijansa. Keskiviikon FC KTP–MYPA-paikallispelissä vietetään herkkä hetki kunnioittamalla hiljattain kuolleen seuralegendan Nestori Miikkulaisen muistoa. Elokuun 15. päivänä julkaistaan sitten muistelmateos suuresta kotkalaisesta jalkapallomiehestä Arto Tolsasta.

Lähiaikojen tärkeitä päivämääriä ja tapahtumia FC KTP:lle:

Maanantai 3.8.2020:

o FC KTP Junioreiden 3–12-vuotiaille tytöille ja pojille tarkoitettu futiskoulu alkoi Arto Tolsa Areenan juniorikentällä ja kestää perjantaihin 7.8. asti.

o Moskovan olympialaiset päättyivät tasan 40 vuotta sitten 3.8.1980. Kisojen jalkapalloturnaukseen osallistui kolme KTP:n silloista pelaajaa; Jouko Alila, Jouko Kataja ja Ari Tissari.

Tiistai 4.8.:

o Keskiviikon FC KTP–MYPA-ottelun ”etkot” Kaks7:ssa kello 12.30. Pelin ennakkoinfossa paikalla kotijoukkueen pelaajista Valtteri Vesiaho sekä vieraista Tomas Turunen.

Keskiviikko 5.8.:

o FC KTP–MYPA (Kouvola), kauden ensimmäinen Ykkösen kymenlaaksolainen paikallisottelu Arto Tolsa Areenalla kello 18.30. Ennen ottelun alkua vietetään hiljainen hetki seuralegenda Nestori Miikkulaisen (29.1.1935–15.7.2020) muistoa kunnioittaen.

Lauantai 8.8.:

o FC KTP–PU-62 (Mikkeli), naisten Kolmosen kärkikamppailu Arto Tolsa Areenalla kello 15.00. Ennen peliä ja sen jälkeen elävää musiikkia ja muuta viihdettä Areenan ravintola-alueella aina iltamyöhään asti. Tarjolla on hyvä kattaus taitavia artisteja: Ella Tepponen, Ihme4set, Pablo, AA-kerho…

o AC Oulu–FC KTP, Ykkösen ottelu Oulun Raatin stadionilla kello 17.00. Peliä voi seurata Kaks7:ssa Elisa Viihde Sport-kanavalta.

Sunnuntai 9.8.:

o Suuren kotkalaisen jalkapallopersoonan Arto Tolsan (9.8.1945–30.3.1989) syntymästä tulee kuluneeksi 75 vuotta. FC KTP:n seurajohto tekee kunniakäynnin Tolsan haudalle Kotkan Parikan hautausmaalle.

Perjantai 14.8.:

o Leikkimielinen Crocs-turnaus jo 10:nnen kerran Arto Tolsa Areenalla kello 14.00. Ensimmäisessä tapahtumassa pelataan perinteistä firmasarjaa. Juhlan kunniaksi järjestetään nyt myös turnaus harraste- ja kaveriporukoille lauantaina 22.8.2020 kello 12.00 alkaen.

Lauantai 15.8.:

KTP:n jalkapalloilun perinnepäivä. Tapahtumia riittää aamusta iltaan. Ohjelmassa mm.:

o Fanipaitakisa Kaks7:ssa kello 11.00. Tule paikalle suosikkijoukkueesi pelipaidassa, kerro paitasi tarina meille muillekin ja saat lipun illan FC KTP–VPS-otteluun. Kilpasarjoja on kaksi: KTP:n omat raitapaidat ja muut seurapaidat. Sarjojen voittajille luvassa hienot palkinnot.

o Kotkalaistaustaisen toimittaja Kimmo Muttilaisen muistelmateos Arto Tolsasta – Yksi yhdestätoista – julkaistaan Kaks7:ssa kello 12.00. Paikalla on edustava joukko merkkihenkilöitä.

o ”Nostalgiaa ja vanhoja mestareita”. KTP on voittanut kaksi kertaa jalkapallon Suomen mestaruuden (1951 ja -52) sekä neljä kertaa Suomen cupin (1958, -61, -67 ja -80). Noita saavutuksia muistellaan Arto Tolsa Areenalla kello 14.30. Paikalla on myös vanhoja mestareita.

o FC KTP–Vaasan Palloseura, Ykkösen ottelu Arto Tolsa Areenalla kello 16.00. Vastakkain on kaksi perinteistä suomalaisseuraa. KTP on perustettu vuonna 1927 ja VPS 1924.

o FC KTP–VPS-ottelun jälkeen kaikille avoin valmentajahaastattelu ja jalkapallohenkinen huutokauppa Arto Tolsa Areenan ravintola-alueella kello 18.00. Tilaisuudessa voi seurata myös Heikki Rokkasen tuottamaa ja Antero Kekkosen toimittamaa videotallennetta ”Cuppi nurin”. Se on riemukas dokumentti KTP:n Suomen cupin voitosta vuodelta 1980.

o Uusitusta Kotkan Urheilukeskuksesta tuli nimikilpailun jälkeen Arto Tolsa Areena melko tarkalleen 20 vuotta sitten. Ensimmäinen peli ”Tolsalla” pelattiin kesäkuussa 2000.

Lauantai 22.8.:

o Crocs-turnauksen toinen osa harraste- ja kaveriporukoille Arto Tolsa Areenalla kello 12.00.

o AC Kajaani–FC KTP, Ykkösen ottelu Kajaanin liikuntapuistossa kello 17.00. Peliä voi seurata Kaks7:ssa Elisa Viihde Sport-kanavalta.

Sunnuntai 30.8.:

o FC KTP–FF Jaro (Pietarsaari), Ykkösen ottelu Arto Tolsa Areenalla kello 18.30.

Miesten Ykkönen jatkuu loka-marraskuun vaihteeseen, ja naiset pelaavat Kolmosta vielä syyskuussa. Koko kauden peliohjelmat löytyvät FC KTP:n verkkosivuilta (fcktp.fi).

Elokuussa ja myöhemminkin pelataan myös juniorien otteluja. Junnumatsien aikataulut löytyvät osoitteesta fcktpjuniorit.fi.

TEKSTI ja KUVA: Matti Järvinen