Ella Tepposelle KTP on tuttu juttu

By 20/10/20212021, Uutiset

KTP:n vihreä ja valkoinen ovat laulaja-artisti Ella Tepposelle jo entuudestaan tuttuja. Hän on esiintynyt ennenkin seuran järjestämissä tapahtumissa ja istunut kastomossa, kun KTP on pelannut.

Kotkalainen laulaja-artisti Ella Tepponen taustasoittajinaan Teemu Seppälä ja Timo Mynttinen vastaavat musiikista FC KTP:n ja KTP-Basketin ”Vihreävalkoisessa illassa” soittoruokala Karoliinassa torstaina (21.10.2021) kello 18.30.

Ella Tepposelle kirjainlyhenne KTP on entuudestaankin tuttu.

Olen esiintynyt ennenkin seuran järjestämissä tapahtumissa ja käynyt KTP:n otteluissa. Tykkään joukkueurheilusta, jalkapalloilusta, koripalloilusta ja luonnollisesti myös pesäpalloilusta, olenhan Haminasta lähtöisin, Tepponen selvittää.

Ella itse ei ole harrastanut vakavahenkistä urheilua, sillä musiikki on hallinut hänen elämäänsä pienestä pitäen.

Lukion jälkeen hakeuduin Kymen Konservatorioon, ja kolmen vuoden opiskelu johti muusikon perustutkintoon. Ammattimuusikon ura on ollut tavoitteeni, ja sillä tiellä ollaan edelleen, Ella Tepponen toteaa.

Tepponen loi jo valtakunnallista nimeä ja sijottui hyvin MTV:n suositussa X Factor Suomi-laulukilpailussa 2018. Keikkaa pukkasi myös UMO:n (Uuden Musiikin Orkesteri) kanssa.

Sitten iski korona, joka vei työtilaisuudet lajaa-alaisemminkin kulttuuriväeltä.

Toimeentulo oli hoidettava muilla keinoilla, ja vasta aivan viime aikoina on keikkakalenteri alkanut täyttyä, kertoo laulaja, joka yhä vieläkin hankkii ansiotuloja muualtakin kuin esiintymislavoilta. Parhaillaan Ella Tepponen hoitaa musiikinopettajan sijaisuutta kotkalaiskoulussa.

Tepposen työskentelyreviiri on eteläinen Suomi, ensisijaisesti Kymenlaakso ja Uusimaa. Ella on yleensä liikkeellä muusikkoystäviensä kanssa. Tällä hetkellä hänellä on menossa ”prokkis” muun muassa karhulalaistaustaisen kitaravirtuoosi Juha Björnisen kanssa.

Sitten meillä on rokkibändi Ginger Evil yhdessä Toni Mustosen (rummut), Tomi Julkusen (kitara) ja Veli Palevaaran (basso) kanssa. Hengessä mukana ovat myös Juho Roslakka ja Richard Stanley. Teemanamme on lähinnä englanninkielinen rock 1970-luvulta, Ella Tepponen ilmoittaa.

Ella Tepposelle ominta musiikkia ovat rockin ohella soul, jazz, pop ja iskelmät.

KTP:n illassa on luvassa menevää, iloista ja energistä musiikkia. Tykkään laulaa myös kappaleita, joissa on puhuttelevat teksti, Ella avaa.

Tepposen kumppaneina Karoliinan estradille astuvat kokeneet musiikkimiehet. Teemu Seppälä on alansa moniosaaja ja mm. Ella Tepposen opettaja Kymen Konservatorion ajoilta.

Timo Mynttinenkin hallitsee soittimet. Hän on tuttu kasvo Yö-yhtyeestä, ja muhkeapartaisen kotkalaisen tunnistaa nyttemmin myös lauantai-illan suosikkiohjelman, Elämäni biisin, taustaorkesterista.

Vihreävalkoinen ilta” järjestetään MYÄ YHES-hengessä. Musisoinnin ohella ohjelma on urheilu- ja kilpailuhenkinen – kuinkas muuten. Luvassa on urheilija-, valmentaja- ja seurajohtajahaastatteluja, tietokilpailuja ja arvontaa sekä palloilupainotteisia huhuja, juoruja, paljastuksia mutta myös oikeita uutisia.

Illan päätteeksi on huutokauppa, jossa pannaan myyntiin Kotkan oman pojan ja Huuhkaja-tähden, Teemu Pukin, nimikirjoituksilla yksilöidyt pelikengät. Kenkäkauppa käynnistettiin sosiaalisessa mediassa, ja tarjouksia otetaan vastaan vielä Karoliinassa kello 22 asti, jolloin huutokauppa huipentuu. Tiettävästi Pukin kengät eivät lähde kenenkään matkaan ihan pikkurahalla.

Jalkapallo-KTP:n ja koripallo-KTP:n yhdessä juonima iloinen ilta on avoin kaikille. Ihmisiä kannustetaan tulemaan paikalle vihreävalkoisiin väreihin sonnustautuneena. Illan omaperäisin asu palkitaan.

KTP:n yhteistyökumppani ravintolaillan järjestelyissä on soittoruokala Karoliina. Talon väki on luvannut loihtia teemaan sopivan KTP-juoman. Perinteinen arki-illan ”happy hour” on sekin normaalia pidempi.

TEKSTI ja KUVA: Matti Järvinen