Cupin neljännesvälierä KTP – Ilves

By 15/03/20192019, Ennakot, Uutiset

Huomenna lauantaina Arto Tolsa Areenalle saapuu kovaa jälkeä Suomen Cupissa tehnyt Ilves. Tamperelaiset eivät lohkovaiheessa hävinneet kertaakaan, joten viime kauden Veikkausliigan vitonen tuskin myy turkkiansa halvalla myöskään Kotkassa.

Jarkko Wissin Ilves pelaa organisoidusti ja puolustuspelin kautta, vaikkakin tämän talven Cupissa myös vastustajan maaliverkot ovat pöllynneet tiuhaan. Joukkuetta povataan jälleen liigan kärkikastiin, eikä joukkue uusien tulijoidensa myötä ole ainakaan heikentynyt viime kaudesta. Kaiken kaikkiaan Ilveksen pelaajarinki on vaihtunut varsin vähän, joten on oletettavaa että tamperelaiset ovat iskussa jo kevättalvella, kun enemmän uudistuneet joukkueet vielä hiovat kuvioitaan. Sisäistä maalipörssiä johtaa Ilari Mettälä, joka Cupissa on osunut jo kolmesti.

Yksi Ilveksen uusista tulijoista on Aleksi Tarvonen, joka siirtyi Ilvekseen viime kauden päätteeksi. Tarvosen pelaaminen on vielä hieman epävarmaa, sillä ainakaan Ilveksen edellisessä harjoituspelissä Turun Palloseuraa vastaan hän ei esiintynyt.

Myös KTP pääsee otteluun hyvistä asemista. Sairastupa on tyhjentynyt, ja näillä näkymin lähes koko joukkue saadaan jalkeille lauantaina. Hyvä harjoituspeli Honkaa vastaan antoi viitteitä siitä, ettei Veikkausliigajoukkueidenkaan vauhti ole kotkalaisille liikaa. On mielenkiintoista nähdä miten päävalmentaja Argo Arbeiter ryhmittää KTP-puolustuksen, sillä viime ottelut ovat antaneet vihjeitä jopa kolmen topparin ja nousevien laitapakkien käytöstä.

Ja tästä eteenpäinhän Suomen Cuppia pelataan niin kuin Cuppia pitääkin pelata; voittaja jatkaa ja häviäjä putoaa. Mukana on vielä 16 joukkuetta, joista 8 on Veikkausliigasta ja 8 alemmista sarjoista, joten matkaa finaaliin on enää vaivaiset kolme voittoa. Ottelu Arto Tolsa Areenalla käynnistyy lauantaina 16.3. kello 15, tule ja kannusta vihreävalkoiset jatkoon!