Brasilialaisosaamista KTP:n haaviin

By 15/03/20172017, Uutiset

FC KTP on päässyt sopuun ensi kauden mittaisista pelaajasopimuksista kolmen brasilialaisen jalkapalloilijan kanssa. Uusien sopimusten myötä KTP saa vahvistusta puolustukseen ja hyökkäyspäähän.

KTP solmi sopimuksen 26-vuotiaan keskuspuolustajan Muller Pereira Roquen kanssa. 189-senttinen puolustaja pelasi viime kaudella Veikkausliigassa sarjatulokkaana pelanneen ja sarjapaikkansa säilyttäneen PS Kemin riveissä. Mullerin isoveli Maicon tunnetaan niin ikään ammattilaisjalkapalloilijana, joka on voittanut Euroopan liigan ja Portugalin mestaruuden.

Muller tuo joukkueeseen vahvaa kamppailupelaamista, ja hän on kokonsa puolesta vahva ilmassa, KTP:n päävalmentaja Jallu Rantanen tuumaa.

Brasilialista taitoa peräpäähän tuo ensi viikolla 26 vuotta täyttävä laitapuolustaja Tiago dos Santos Moura. Tiago on pelannut Suomessa vuosina 2013 ja 2014. Ensimmäisellä kaudellaan hän edusti Kakkosessa pelannutta PK Keski-Uusimaata, kunnes siirtyi lainasopimuksella kesken kauden sarjanousua hamuavan EIF:n riveihin. Nousu ei kuitenkaan toteutunut kuin vasta seuraavalla kaudella hänen pelatessaan tammisaarelaisten riveissä kauden alusta alkaen.

Tiago on nouseva laitapakki, joka osaa keskittää palloja maalille. Tunnen pelaajan entuudestaan ja hänen myötä joukkueeseen tulee lisää laatua todella paljon, Rantanen sanoo.

Hyökkäyspäässä niin keskellä kuin laidassa sekä myös keskialueen kymppipaikalla viihtyvä Lucas Oliveira dos Santos on antanut näyttöjä kotkalaisjoukkueelle jo runsaan kuukauden ajan ja on vakuuttanut valmennusjohdon osaamisellaan. Lucas on myös jo hieman juurtunut Suomeen, sillä hänen tuleva vaimonsa on suomalainen, jalkapalloilija hänkin, ja pari on menossa piakkoin naimisiin.

25-vuotias Lucas on pelannut Suomessa jo pidempään, sillä vuodesta 2013 lähtien hän on edustanut Kakkosessa pelanneita BK-46:ta ja FC Honkaa ja viime kaudella hän pelasi Ykkösessä EIF:n riveissä.

Lucas on mennyt isoin harppauksin eteenpäin. Toivottavasti peleissä saadaan ulosmitattua sitä, mitä treeneissä nähdään. Itseluottamus on kuitenkin koko ajan parantunut, Rantanen sanoo.