Arto Tolsa Areenan uusiminen käynnistyy jo ensi keväänä

By 05/10/20212021, Uutiset

Kotkan kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina AT-Areenan tarveselvitykset ja päätti käynnistää hankesuunnittelun.

-Kentän pinnan osalta ei voida jäädä odottamaan hankesuunnitelman valmistumista. Ensi vuoden budjettiin täytyy osoittaa 300 000 euroa sitä varten, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sami Virtanen (sd.) sanoo.

Hankesuunnitelmien on määrä valmistua keväällä huhti-toukokuussa. Virtasen mukaan niihin aikoihin pitäisi tekonurmimaton uusimisessa olla jo aika pitkällä. Lisäksi tarveselvityksessä on vuosille 2022-2023 merkitty ns. aurinkokatsomon rakentaminen ja vuosille 2023-2024 takakentän päällystäminen hiekkatekonurmella.

– Mahtava juttu, että uusimisesta päätettiin juhlavuoden kynnyksellä. Areena otettiin käyttöön lähes 70 vuotta sitten 1952 järjestettyjä olympialaisia varten. Olemme pyytäneet pääkentän vaihtoa huhtikuulle. Parhaassa tapauksessa uusiminen olisi valmis ennen ensi kauden alkua. Aurinkokatsomon rakentaminen voisi puolestaan valmistua peräti kauden 2023 aattona, KTP:n toimitusjohtaja Tomi Tolsa kertoo.

Nykyinen puukatsomo on tarkoitettu vain tapahtumien seuraamiseen ja sekä oheispalvelut että kentän tapahtumatekniikka ovat vaatimatonta tasoa. Tapahtumakeskuksen palvelutason, oheistilojen ja informaatiotekniikan parantaminen on välttämätöntä tapahtumien yhteydessä muodostuvan asiakaskokemuksen kehittämiseksi. Uudistukset palvelevat KTP:n ohella myös muita käyttäjiä ja tapahtumanjärjestäjiä. Keskeisellä paikalla sijaitseva ja nykyajan vaatimuksia vastaava Arto Tolsa Areena nostaa omalta osaltaan alueen elinvoimaisuutta ja vetovoimaa.

Lähde: Kymen Sanomat 4.10.2021
Kuva: Mikko Mäkelä