TPS passitettiin kotimatkalle pisteittä 3-2 kotivoitolla – Nuoret kotkalaiset pääsivät taas loistamaan

Suomen Cup pyörähti kaksi viikkoa sitten käyntiin KTP:n osalta 4-1 kotivoitolla Kajaanista. Tänään pelatulla toisella kierroksella vastaan asettui Turun Palloseura Kotkan Arto Tolsa Areenalla. Vauhdikkaiden tilanteiden ja maalirikkaan ottelun lopputulemana pisteet jäivät Kotkaan maalein 3-2.

Kuten molempien joukkueiden otteluennakoista saatiin lukea, alkuasetelma peliin oli suorastaan herkullinen. Molemmat joukkueet olivat pelaajien osalta lähes valmiilla paletilla liikkeellä, ja pelin ennakoitiin toimivan alustavana mittarina joukkueiden valmiuteen. KTP:lla oli pohjalla voitto Kajaanista, turkulaisilla taas oli alla kaksi voittoa, ensimmäinen Tampereen Pallo-Veikoista 2-0 ja viime viikolla kaatui Tammisaaren EIF 3-1.

Myös sää suosi peliä edes jonkun verran. Kun kaksi viikkoa sitten KTP -Kajaani pelissä Arto Tolsa Areenalla pelattiin jotain jalkapallolta näyttävää lumisateessa ja loskassa, nyt kenttä oli ainakin lähes kuiva lämpömittarin näyttäessä +2 astetta. Yleisöä paikalle löysi kannustamaan joukkueita 195 katsojaa.

Peli käynnistyi molempien joukkueiden osalta tahmeasti. Oli selvää, että ottelun alku tulisi olemaan tarkkailua, millaisella liikkeellä joukkueet ovat peliin tänään lähteneet. Syöttöpeli ja pelin avaus kuitenkin takkuilivat puolin ja toisin. Koska pelitilanteet muuttuivat hyvinkin ripeään tahtiin, näyttäytyivät nämä suunnanmuutokset, pallonmenetykset puolin ja toisin sekä kaksinkamppailut katsomoon vauhdikkaana ja elämyksellisenä otteluna paikalle saapuneille faneille.

Molemmat joukkueet saivat jo ensimmäisen puoliajan alkupuolella hyviä vetopaikkoja sekä omista hyökkäyksistä että kulmapotkuista. Tulostaululle ensimmäinen merkintä tuli 25 minuutilla. Maalitilanne lähti liikkeelle, kun Laitinen avasi alakerrasta pitkänä tavoitellen Multasta. TPS:n puolustaja Holma pääsi tähän avaukseen viime hetkellä huonolla kosketuksella väliin, josta pallo kuitenkin pomppi Kurjelle. TPS:n maalivahti oli seikkailemassa kaukana maalilta ja Kurjella oli helppo työ laittaa pallo maaliin ja kotijoukkue 1-0 johtoon. Tuskin minuuttia myöhemmin Kurki sai uuden mahdollisuuden lähes samasta paikasta. Sivurajalta heitto Pahkasalolle ja Pahkasalon keskitys tavoitteli Kurkea, mutta tällä kertaa pallo pomppi sen verran, että hieman kovalla kosketuksella veto meni vasemmalta ohi maalitolppien.

Peli jatkui edelleen vauhdikkaana, sisältäen muutaman vaarattomaksi päättyneen erikoistilanteen, ja noin 10 minuutin kuluttua, ajassa 36’ TPS onnistui tasoittamaan pelin 1-1. Tilanne lähti jo hieman puolen kentän jälkeen, josta TPS:n Latonen pääsi keskittämään boksiin. KTP:n Laitinen tuli yhdessä TPS:n pelaajan kanssa kovaa keskitykseen ja pallo päätyi puskun kautta boksin vasempaan laitaan, josta TPS:n Montola sai syötettyä Espinosalle, joka onnistui nostamaan pallon maaliin.

Puoliajalle siirryttiin lukemissa 1-1. Pallonhallinta meni tähän asti tasan joukkueiden kesken.

Toinen puoliaika lähti todella vauhdikkaasti liikkeelle, kun TPS pääsi heti alkuun täysin avoimesti vetämään, mutta kotijoukkueen onneksi Koski oli mies paikallaan maalilla ja sai vedon torjuttua. Tauon aikana Pahkasalon tilalle vaihdettu Kimi Kolsi pääsi nopeasti taas näyttämään, miksi on mukana joukkueessa. Manelin antamasta sivurajaheitosta lähti upea lyhyiden etäisyyksien syöttöpeli, jossa Leppänen pääsi etenemään sivurajalta boksiin. Tästä Leppänen antoi suorastaan kauniin siirron Kimi Kolsille, joka hienosta esilletulosta pääsi rauhassa vetämään etukulmasta pallon maaliin ajassa 54’.

Kauaa ei KTP johdosta päässyt nauttimaan, kun TPS pääsi tasoittamaan pelin 2-2 ajassa 63’. TPS antoi sivurajaheiton lyhyenä, josta Moundi onnistui kaukovedolla yllättämään Kosken, kun pallo upposi takakulmaan pompun kautta.

Noin 15 minuuttia ennen pelin loppua näytti, että TPS:n juoksukunto alkoi hieman hidastumaan. Tähän perään KTP:n vaihto, Kurki ulos Paavola sisään, mahdollisti vastustajan korkean prässäämisen. Tällä saatiinkin lähes koko loppupeli pidettyä hyökkäyspää aktiivisena ja pallo edelleen nopeassa liikkeessä. KTP hallitsikin pallollista peliä lähes viimeiset 20 minuuttia.

Tänään hyvän pelin pelannut Eerola onnistui ajassa 79’ tuomaan pallon vasemmalta ylös boksille asti. Eerolan veto pomppi veskarin kautta Multaselle, joka pääsi viimeistelemään luvut 3-2, ja sai samalla omat kiikarit Kotkan raitapaidoissa rikki. Tätä Multasen maalia olikin jo odoteltu, ja hienoa että se nyt saatiin, jotta apina ei päässyt olalla liian suureksi kasvamaan. Maalejahan mies on Kotkaan hommattukin tekemään.

Pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa olivat paikalla molempien joukkueiden päävalmentajat Argo Arbeiter ja Tommi Pikkarainen. Vähäsanaiset miehet totesivat yhteisymmärryksessä, että KTP oli tänään yhden maalin parempi. TPS pääsi omien sanojensa mukaan tänään pitkästä aikaa pelaamaan oikeaa jalkapalloa, pois heidän pienestä harjoitushallistaan. Molemmat valmentajat totesivat omiensa hävinneen tänään kaksinkamppailut, joten liekö kentällä sitten ollut haamupelaajia näitä voittamassa. TPS myös lupasi tulla kesällä kiukkuisempana takaisin hakemaan tänne jääneet pisteet mukaan Turkuun.

Kaksi ottelua ja täydet pisteet näistä napattuna takaa KTP:lle erinomaisen tilanteen Cupin alkulohkossa. KTP:n osalta pelit jatkuvat viikon päästä lauantaina 16.2. Tammisaaren EIF:fiä vastaan Kauniaisissa.