KTP 2-1 vierasvoittoon Porissa Suomen Cupin avauksessa

By 27/01/20202020, Uutiset

KTP aloitti Suomen Cup taipaleen sunnuntaina Porissa Musan Salamaa vastaan ottaen mehukkaan 2-1 avausvoiton. 

Ennakkoon pelin odotettiin olevan tasainen, mutta KTP hallitsi peliä ensimmäiset 60 minuuttia, ja MuSan hyökkäykset perustuivat kotkalaisten roolien ja paikkojen hakuun, joka on vielä vaiheessa ymmärrettävästi. Joukkue on vasta muutaman viikon treenannut yhdessä ja sisään on tullut seitsemän uutta pelaajaa viime kaudesta, samoin ovi on käynyt toiseen suuntaan. 

KTP lähti peliin tutulla kolmen topparin taktiikalla. VesiahoVoutilainen ja Ruxi hoitivat alakerran, Ollilan ja Ojamaan toimiessa wingbackeina. Agyiri ja Ramadingaye pääsivät avaamaan peliä tehokkaasti keskikentältä. Keskikenttä ja puolustuslinja pelasivat hyvin jo yhteen ja varsinkin Ojamaa pääsi tehokkaasti nousemaan oikeasta laidasta. Lindfors ja Mäkijärvi miehittivät ylempää keskikenttä ja Usta haki aktiivisesti palloa kärjestä.

KTP teki avausmaalinsa reilu puolen tunnin kohdalla ajassa 34’ kun Antti Mäkijärvi pääsi vetämään pallon tarkasti Valtteri Vesiahon syötöstä alakulmaan ohi Musan maalivahdin Olli Hakanpään. 2-0 maali tuli ajassa 69’ Matias Lindforsin upean nousun myötä oikeassa laidassa. MuSan Hakanpää tuli palloa vastaan mutta onnistui sössimään haltuunoton boksin oikeassa laidassa, ja Lindfors pääsi syöttämään maalin edessä vapaana olleelle Taaniel Ustalle, joka veti pallon sisään ja 2-0 taululle.

Viimeiset 30 minuuttia KTP kierrätti miehiä eri pelipaikoille vaihtojen myötä ja myös MuSa sai paikkansa. Ajassa 80’ MuSa pääsi nopeaan vastahyökkäykseen keskialueelta. KTP:n topparilinja pysäytti tämän tuomarin mielestä sen verran kovalla kontaktilla, että pallo vietiin 11 metriin ja MuSan Juuso Aalto veti rangaistuspotkun yläriman kautta Anton Lepolan selän taakse päivittäen taululle 1-2. Tilanteesta jaettiin myös varoitukset; Vesiaholle kontaktista ja Ramadingayelle tilanteen jälkipeleistä. KTP sai muutenkin avattua korttitilin peräti viidellä keltaisella kortilla (75’ Ojamaa, 81’ Ramadingaye, 82’ Vesiaho, 86’ Anttila, 90+2 Lepola). 

Peli oli lopun viimeisiä minuutteja lukuunottamatta KTP:n kontrollissa.  Pakka ei vielä näytä valmiilta paketilta, kuten ei tarvitsekaan tammikuun lopussa, mutta kokonaisuudessaan esitys oli kelpo suoritus. Ottelu ei tarjonnut varsinaisia suuria onnistumisia mutta ei myöskään isompia virheitä ja kun palaset tästä asettuvat kohdalleen tarkemmin joukkueen hitsautuessa tiiviimmin yhteen voidaan hyvillä mielin odottaa tulevia pelejä. 

Suomen Cuppia pelattiin viikonloppuna täysi kierros ja meidän lohkon muissa peleissä oli maalikarkelot MP:n voittaessa MYPAn 5-1 ja Gnistanin pöllyttäessä EIF:in 4-0. 

Pelit jatkuvat lauantaina kun EIF saapuu Kotkaan. 

KTP- EIF lauantaina 1.2. Klo 15.30 Arto Tolsa Areenalla.

KTP: Anton Lepola, Ruxi, Paavo Voutilainen (79’’Juuso Anttila), Valtteri Vesiaho, Tuomas Ollila (64’ Matias Paavola), Thomas Agyiri, David Ramadingaye, Hindrek Ojamaa, Antti Mäkijärvi, Taaniel Usta (71’ Kimi Kolsi), Matias Lindfors.